Image

Nieuws

Kuipers pleit voor onder meer avondklok vanwege Britse coronavariant
Ernst Kuipers, voorzitter van het Landelijk Netwerk Acute Zorg (LNAZ) heeft maandag op een persconferentie gepleit voor aanscherping van de coronamaatregelen, waaronder de instelling van een avondklok. Nu de extra besmettelijke Britse variant van het coronavirus zich ook hier verspreidt, is Nederland volgens Kuipers in "een soort race tegen de klok" terechtgekomen en dus moeten nu extra maatregelen worden getroffen.
Acht passanten melden zich in onderzoek naar dood meisje (14) in Almelo
In het onderzoek naar de dood van de veertienjarige Lotte uit Almelo hebben acht passanten zich afgelopen weekend gemeld, laat de politie maandag weten. Ze waren ten tijde van de dood van de scholiere in de buurt van de locatie waar ze werd omgebracht.
Goed nieuws: 2.000 helpers voor GGD Haaglanden, Pfizer voert productie op
Door het slechte nieuws dat meestal de voorpagina van NU.nl domineert, sneeuwt het goede nieuws soms onder. Daarom maken we regelmatig een overzicht van het positieve en vrolijk makende nieuws.
Podcast | 'Navalny wil met arrestatie Russische corruptie aantonen'
De Russische oppositieleider Alexei Navalny is zondag bij terugkomst in zijn thuisland direct aangehouden. Wat bereikt Navalny met de aanhouding die hij vooraf zag aankomen? Je hoort Ruslanddeskundige Nicolaas Kraft van Ermel van het Nederland-Rusland Centrum van de Rijksuniversiteit Groningen in de Dit wordt het nieuws-podcast.
Russische oppositieleider Navalny blijft dertig dagen langer vastzitten
Een Russische rechtbank heeft maandag bepaald dat Kremlin-criticus Alexei Navalny de komende dertig dagen in voorlopige hechtenis blijft. Kira Yarmysh, de woordvoerder van Navalny, bevestigt het nieuws op Twitter.
RIVM meldt 4.822 positieve tests, opnieuw minder dan gemiddeld (5.630)
Er zijn het afgelopen etmaal 4.822 positieve coronatests gemeld bij het RIVM. Dat zijn er opnieuw minder dan gemiddeld in de afgelopen zeven dagen (5.630).
Image

Grappige Video's

Image

Buienradar

Image
Code groen: Er zijn geen waarschuwingen
Er zijn momenteel geen waarschuwingen van kracht.Uitgifte: 18/01/2021 17:05 uur LT   
Image

Wie is er online?