Image

Nieuws

Praat mee op NUjij | Ben je voor of tegen een landelijke mondkapjesplicht?
Premier Mark Rutte heeft woensdag bekendgemaakt dat het mondkapjesadvies voor openbare binnenruimtes nu landelijk geldt. Het dragen van een mondkapje in bijvoorbeeld winkels en bibliotheken is echter nog steeds geen verplichting en het is aan winkeliers om klanten er eventueel op aan te spreken. Op reactieplatform NUjij werd gediscussieerd of een landelijke mondkapjesplicht ingevoerd moet worden. In dit overzicht vertellen enkelen waarom zij hier voor of tegen zijn.
Media VS over debat: 'Trump gedroeg zich als liveversie van zijn Twitter-feed'
Nu de stof is gaan liggen na het tumultueuze presidentiële debat in de Verenigde Staten, kijken de Amerikaanse media verschillend terug op de tweestrijd tussen de Republieken Donald Trump en zijn Democratische tegenstander Joe Biden.
Rutte: Dringend advies mondmasker te dragen in publieke binnenruimte
Premier Mark Rutte roept iedereen op een mondmasker te dragen in de publieke binnenruimte. Dat zei hij woensdag in een Kamerdebat na een Kamerbrede oproep. Het gaat om een "dringend advies" dat per direct geldt. De exacte details waar het wel en waar het niet zal gelden, worden nog uitgewerkt.
Video | Rutte geeft duidelijkheid over landelijk mondkapjesadvies
Premier Mark Rutte heeft iedereen woensdag opgeroepen een mondmasker te dragen in publieke binnenruimten. Hij gaf tijdens het Kamerdebat uitleg over het "dringende advies" dat per direct geldt.
Podcast | Kuipers: 'We zijn nu veel beter voorbereid op een grote uitbraak'
Het aantal opgenomen coronapatiënten in Nederlandse ziekenhuizen blijft stijgen. Maandag werd al gewaarschuwd dat als de trend zich doorzet, ziekenhuizen dit weekend mogelijk al reguliere zorg zouden moeten afschalen. Daarnaast is het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS) weer begonnen met het verspreiden van patiënten over ziekenhuizen. Hoe ziet de druk op ziekenhuizen er nu uit? We horen het van Ernst Kuipers, voorzitter van het Landelijk Netwerk Acute Zorg (LNAZ).
Image

Grappige Video's

Image

Buienradar

Image
Code groen: Er zijn geen waarschuwingen
Er zijn momenteel geen waarschuwingen van kracht.Uitgifte: 30/09/2020 16:49 uur LT   
Image

Wie is er online?