Image

Nieuws

Koploper Ajax door goals Menig thuis verrassend onderuit tegen FC Twente
Ajax heeft zaterdag thuis tegen FC Twente een verrassende nederlaag geleden tegen FC Twente. De koploper van de Eredivisie ging in de Johan Cruijff ArenA met 1-2 onderuit. Oud-Ajacied Queensy Menig maakte beide doelpunten voor de bezoekers.
Video | Vuur verzwelgt historische kerk in Manhattan
In New York is zaterdagochtend (plaatselijke tijd) een historische kerk in Manhattan in vlammen opgegaan. De brand brak rond 5.00 uur in de ochtend uit in een leegstaand gebouw in de wijk East Village. Daarna sloeg het vuur snel over naar de historische Collegiate Church.
Rellen in Parijs bij demonstratie tegen veiligheidswet, 42 arrestaties
In Parijs is een demonstratie tegen een omstreden veiligheidswet en politiegeweld zaterdag uitgelopen op rellen. Betogers botsten met politie, vernielden winkels, auto's en barricades. In een enkel geval is een bankkantoor geplunderd. De politie greep in met traangas. Zeker 42 personen zijn aangehouden. Meerdere agenten en brandweermannen zouden gewond zijn geraakt tijdens de rellen, aldus de politie via Twitter, hoeveel is niet bekend.
Handbalsters verliezen na ruime voorsprong van Servië in openingsduel EK
De Nederlandse handbalsters zijn het EK in Denemarken zaterdag begonnen met een nederlaag. De ploeg van bondscoach Emmanuel Mayonnade ging in de eerste groepswedstrijd met 25-29 onderuit tegen Servië.
Japanse ruimtecapsule gevuld met planetoïdegruis geland in Australië
De Japanse ruimtevaartorganisatie viert zaterdag een eigen Pakjesavond: een capsule met daarin bodemmonsters van de verre planetoïde Ryugu is zaterdagavond geland in een woestijn in het zuiden van Australië. Dat meldt de Japanse ruimtevaartorganisatie JAXA. Eerder zaterdag koppelde de capsule los van de Japanse ruimtesonde Hayabusa2, die nu doorvliegt naar een volgende planetoïde. JAXA spreekt van een 'perfecte operatie'.
'Stukken bos kaalgekapt in Estland voor Nederlandse biomassacentrales'
Nederlandse biomassacentrales maken gebruik van hout uit kaalgekapte stukken bos in Estland, blijkt zaterdag uit onderzoek van radioprogramma Argos en onderzoeksplatform Investico, voor onder meer de Groene Amsterdammer. Het gaat om pellets (geperste houtkorrels) gemaakt van onder meer gezonde bomen, die specifiek voor dit doel gekapt zijn. Dit gebeurt ondanks de strenge duurzaamheidseisen die Nederland stelt aan deze vorm van brandstof.
Image

Grappige Video's

Image

Buienradar

Image
Code groen: Er zijn geen waarschuwingen
Er zijn momenteel geen waarschuwingen van kracht.Uitgifte: 05/12/2020 22:51 uur LT   
Image

Wie is er online?